Those lovely people...

lørdag den 10. marts 2012

Lidt om internettet..Kære læsere..

Jeg har i gennem det sidste år oprettet både twitter, formspring, tumblr og ikke mindst min egen blog. Jeg har vist omkring 100 følgere på twitter, og resten er ikke ligefrem noget at prale af - men jeg hygger mig stadigvæk med at læse andre folks inspirerende blogge, kigge på fascinerende billeder og læse med på, hvad folk svarer på - til tider ganske tilfældige - spørgsmål. 

Men nogle gange går det over gevind, også mister man kontrollen. Der bliver skrevet hadefulde kommentarer på ens blogindlæg, man bliver spurgt om personlige og grænseoverskridende spørgsmål, og man får kun dårlig feedback. Disse situationer slipper man heldigvis for, når man har en blog/tumblr/formspring/twitter med et lavt følger antal. 

Jeg har længe været ubegribelig misundelig på blogge som Noget På Hjertet, Kalejdoskopiske osv., fordi de havde og har så pokkers mange læsere! Men indenfor den sidste måned har min holdning og mit syn på alle disse blogge ændret sig drastisk. Det må da være dejligt at få kommentarer på ens blogindlæg allerede to minutter efter, man har smidt det på bloggen, men det er til tider nogle forfærdelige og umenneskelige kommentarer, der bliver smidt ud i blog-verden. Folk er ondskabsfulde, og vil hellere svine en person til, som de ikke engang kender, end at indse de blot er misundelige. 

Jeg kan ikke klare at se pæne, smukke, dejlige, fantastiske og helt igennem ægte piger - og drenge for den sags skyld - blive hakket ned på. Mange af disse mennesker er jeg blevet venner med her for tiden, og jeg holder virkelig af dem. Amanda - pigen fra Made In Denmark - er en person jeg synes er vældig sød, jeg er endda begyndt at skrive breve med hende, eller vi er lige begyndt. Hun havde lagt et indlæg ud, hvor hun havde fremvist at hendes billede var blevet vist i X-Faktor, og jeg blev så glad på hendes vegne - det er jo mega cool! Men det kunne folk ikke sige til hende, det ville da ikke gavne dem, hvis de skrev "Tillykke - hvor fedt!". Men hvis de så i stedet for skrev "Se det om og om igen? Taber... Så sygt ego du er, hvis du gider sidde og glo på dig selv om og om igen i fucking lorte x factor???!" - så bliver Amanda ked af det, og de tænker "Årh, så kan du lære det".

Jeg forstår på íngen måde denne tankegang, og en pige som Amanda fortjener virkelig ikke disse kommentarer. Hun var så glad for, at lige hendes billede var blevet valgt ud - det ville alle da være - og deler det på hendes blog, for at vise om verdenen, hvor glad hun er. Men næ nej, hun skal da ikke have rum til blot at nyde hendes 2-seconds-of-fame, hun skal da kritiseres. Jeg bliver ked af det, når jeg hører og læser om, hvordan hun får det, når hun modtager sådanne kommentarer. 

Jeg har med hånden på hjertet aldrig kommenteret ondskabsfuldt - og kunne aldrig finde på at gøre det. Det er ukonstruktivt og medfører intet godt. 

Dette indlæg skal ikke illustrere at jeg er "høj hellig" og "en ren engel". Jeg vil bare udtrykke min holdning, og sige at folk skal tænke sig om, når de sætter sig foran tastaturet og skriver løs. Onde kommentarer sårer dem, der modtager dem, og selvom det ikke bliver sagt face-face, går det stadigvæk ind - og de bliver hæmmet af det. Så stop med de negative kommentarer! Hvis I ikke har noget godt at sige, så lad være med at sige noget over hovedet! 

Peace out! 

4 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor blev jeg rørt. Jeg fik helt tårer i øjnene, og smilte til hver og én af dine fantastiske formulerede sætninger. Du skal have evigt tak, Rebecca. Og du kan tro, at jeg virkelig også holder af dig!

  SvarSlet
 2. Årh tak Amanda, jeg er glad for at det rørte dig, eller at du blev glad. Synes bare budskabet skulle ud, da jeg virkelig synes det er forfærdeligt at det skal være sådan, når man har mange læsere. Du fortjener bedre! :)

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig i det du har skrevet!

  Btw. så synes jeg du har en rigtig fin og finurlig blog, som jeg nu følger! Du er meget velkommen til at smutte forbi min blog, og evt. også følge den.:-)

  -Andrea - http://andrea-henriksen.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Tusind tak - det er godt jeg ikke er helt alene så ;)

  Og tak for det også! Jeg har lige været inde og kigge, og det ser godt ud!

  SvarSlet