Those lovely people...

tirsdag den 13. december 2011

Om skole....

Kære læsere,

Her på det sidste - eller den sidste måned for at være meget præcis - har min skole bombarderet mig med lektier, i den mest bogstaveligste forstand der findes. Jeg har været i gennem 2 tysk fremlæggelser, en biologi rapport, skal i gang med en geografi rapport til på mandag og lige nu sidder jeg så med det værste: dansk prøveeksamen. Min dansk lærer har nemlig med alle de forrige 9. klasser lavet en prøve i dansk mundtlig eksamen i december, så man prøver hvordan det egentlig er til eksamen - og den har INGEN indflydelse på karakterer osv. Det lyder jo alt sammen som en dans på roser - og ikke for at ødelægge den hyggelige stemning(not), så er det virkelig ikke en dans på noget som helst! 
'
Jeg har så, udover at det i sig selv er svært, enormt høje forventninger til mig selv.. Og gud, jeg ville ønske jeg ikke havde - for det trækker mig ned, og jeg bliver frustreret til briste punktet, hvis jeg kommer overfor noget, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre. Og en hjælp til jer derude: Lad endelig vær med at have for høje forventninger! Man skal ikke nødvendigvis forvente det værste - men en gylden mellemvej passer godt her. 

Men sagen er den, at jeg for én gangs skyld ikke har høje forventninger til mig selv. Jeg har snakket så meget med både min lærer og min mor om, hvordan jeg havde det, at jeg nu er på det plan - at hvis jeg får 04, er det ligemeget! Og hvor har jeg det fedt. Endelig kan jeg tænke, "hvis det ikke er i følge bogen(som ikke eksisterer?), så er det jo bare for at se hvordan det er". Altså man siger jo - Bedre sent end aldrig - og det her er sent, men i det mindste kom mine forventninger ned på et realistisk plan - for jeg får uden tvivl ikke 12, og det er okay. Endelig nu kan jeg sige det uden at lyve - jeg smiler. 

Så lav jeres lektier - til en vis grad - men ikke for høje forventninger, for de kommer til at gro jer over hovedet! 

P.S. det var vise ord fra mig! Just saying, de kommer sjældent ;-)

2 kommentarer:

  1. Wow, kunne godt have brugt det blogindlæg igår - ville ønske jeg havde læst det i morges eller et eller andet.. Inspirerende ^^
    Vi har nemlig lige fået halvårskarakterer....

    SvarSlet